Nina

Hoi! Ik ben Nina, 23 jaar en ik ben bezig met heel veel gave dingen. Ik ben afgestudeerd communicatiewetenschapper (BA Communication Science, Universiteit Twente) en werkzaam in de theaterwereld.

Toen ik klein was droomde ik al over mijn plekje in de theaterwereld. Ik hoopte ooit mee te doen aan grote musicals of deel te zijn van een creatief team. Met deze droom verliet ik de basisschool en begon ik aan de middelbare school. Op de middelbare school kwam mijn liefde voor content creation, voornamelijk videos, ook in beeld. Ik ben in deze periode begonnen met vloggen. Zo ontstond het idee om Communication Science te gaan studeren.

Niet veel later vond ik mijzelf in de collegebanken van de Universiteit Twente, waar ik alle ins en outs heb geleerd over marketing, corporate communication, content creation en nog veel meer. Toch miste ik iets, iets waar mijn gevoel voor 100% in zat. Iets in de theaterwereld.

Alsof het zo moest zijn opende op dat moment Flynnk School of Performing Arts in Enschede. Hier heb een vooropleiding musicaltheater gevolgd en van Lynn Tackaert (eigenaresse) alles geleerd over zingen, dansen en acteren. Toen ik deze opleiding had afgerond kwam er een auditie-oproep voorbij voor Theaterspektakel Stork! Een professionele locatietheater voorstelling in Hengelo. Na mijn auditie hoorde ik dat ik aangenomen was én dat ik die vlogs mocht gaan verzorgen.

Bij Stork! heb ik de kans gekregen om mezelf nog verder te ontwikkelen. Een aantal repetities en audities later hoorde ik dat ik de rol van Anna Stork, één van de grotere bijrollen in het stuk mocht spelen. Ik ben Jasper Verheugd (regisseur) en het hele team van Stork (Werner Welslau (regie-assistent), Lonneke van Leth (choreografe) en Ellen Kremers (resident Director) en nog veel meer) erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.

Vanaf Stork! is alles in een sneltreinvaart doorgegaan. Ik heb een marketing-stage gevolgd bij het Wilminktheater. Tijdens deze stage ben ik de vaste vlogger geworden van het Wilminktheater. Vanuit die stage kwam ik te werken als kinderbegeleider bij Oliver! Bij deze productie draaide ik samen met de productie-assistent de volledige backstage en begeleide ik alle kinderen die een rol hadden in de voorstelling. Vanaf auditie tot de laatste voorstelling, wat een ervaring! Vanuit daar ben ik een afstudeerstage gaan doen bij het productieteam van het Wilminktheater.

Dankzij deze stage ben ik afgestuurd van mijn opleiding. Vanuit deze stage ben ik door gegaan naar het Big Bang Festival. Hier was video coördinator en heb ik samen met een groep kinderen in de leeftijd van 10 t/m 13 video’s gemaakt over het festival. Een super leuke en ontwapenende ervaring.

In dezelfde periode ben ik ook gevraagd om regie-assistent te worden van Jasper Verheugd (regisseur) en Ellen Kremers (regisseur) bij een grote locatietheater productie genaamd ‘Reuring in ’t Reggedal’. Het ondersteunen van deze twee regisseurs was fantastisch om te doen. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk de geluidscue’s, elke voorstelling weer. Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en ik ben erg trots op de prachtige voorstelling die we hebben neergezet.

December 2019 mocht ik weer samenwerken met het team van Oliver! Hier heb ik, net als in 2018 de kindercast begeleid van audities tot de laatste voorstelling. Daarnaast was ik voorstellingsleider voor de kinderen achter de schermen. Het is zo leuk om aan het begin te staan van de theaterloopbaan van deze kinderen.

In de corona-periode heb ik twee opleiding gevolgd. Zo heb ik de cursus Kinderpsychologie met succes afgerond en ben ik bijna klaar met de opleiding tot Kindercoach.

Daarnaast ben ik december 2021 begonnen bij Stage Entertainment bij de productie ‘Hij Gelooft In MIj’. Hier mag ik de rol van kinderbegeleider en kindercoördinator vervullen. Met deze show reizen we alle grote theaters van Nederland af.

Zo is stapsgewijs mijn droom uitgekomen, en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor. Vanaf nu hoop ik steeds meer opdrachten aan te mogen nemen als vlogger, kinderbegeleider of regie-assistent.

Mocht je enthousiast geworden zijn na dit verhaal, stuur mij gerust een berichtje. Misschien kunnen we binnenkort samenwerken en wat moois maken!

X

Nina